Jak píší studenti po dvou měsících intenzivního studia? (A1)

Naši studenti se učí česky teprve 2 měsíce, ale napsali krásné texty na téma „Představte si, že jste vyhráli 10 milionů korun! Co budete dělat?“

 

Budu cestovat! Budu cestovat okolo světa. Nejdřív budu jíst dobré jídlo v Indii. Potom půjdu na Velkou čínskou zeď a budu lyžovat v Japonsku. Potom poletím do Austrálie a budu plavat, surfovat, odpočívat,… Chci vidět koalu! Potom poletím na Nový Zéland, pojedu na návštěvu do ‚Hobbitonu Matamaty‘. Potom poletím do Jižní Ameriky. Budu tancovat sambu v Brazílii, budu pít výborné červené víno v Chile, půjdu na výlet v Peru. Chci cestovat na Kupu taky! Pak budu jezdit na motorce v Severní Americe. Nakonec budu cestovat v Evropě a potom nebudu mít peníze L J (Sanna)

 

Kdybych měla 10 milionů CZK, nejdřív budu nakupovat letenky. Poletíme do Santorini s rodiči. Budeme se opalovat na pláži a budeme plavat v moři. Tady je modré moře a bílý mrak. Budeme mít hezkou dovolenou. A potom budu nakupovat dárky pro kamarády. Dárky jsou dobré jídlo a hezké oblečení a sympatický pes. Moje jedna kamarádka má ráda psy. Potom budu nakupovat kameru pro mě. Protože ráda fotím, ale nemám dobrou kameru. To je dárek pro mě. Nakonec budu nakupovat auto. Pojedu na výlet s kamarády o víkendu. (Guo Dan)

 

Představte si, že jsem vyhrála 10 milionů CZK! Nejdřív budu nakupovat hodně kabelek. Potom budu nakupovat oblečení a boty. Budu cestovat s rodinou na Maledivy. Pak si otevřu kavárnu. (Linh)

 

Pokud jsem vyhrál 10 milionů, budu plánovat hodně věcí. Nejdřív budu nakupovat nový byt pro rodiče za 4 miliony. Pak si otevřu speciální restauraci za 4 miliony, protože chci vydělávat peníze. A potom budu nakupovat nové a hezké auto za milion. Ještě budu mít milion a budu relaxovat. Možná budu hrát hry doma, poletím cestovat, budu lyžovat,… Ale nemám rád fantazie, to je můj plán! (Wu Yang)

 

Vyhrála jsem 10 milionů CZK. Nejdřív budu nakupovat dům v Praze. Pak budu nakupovat auto. Potom poletím zpátky do Číny a budu odpočívat u rodičů. Potom budu lyžovat na horách. Daruji část peněz lidem, kteří potřebují pomoc. (Zhang Bo)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *