proč nevymyslet vlastní směr?

Procvičujeme deklinaci maskulin: vzor kubismus

Klára Čermochová, třída III/1

 Nesobeckismus. V nesobeckyismu každý žije pro ostatní. Před nesobeckyismem lidi byli sobecký, ale díky nesobeckyismu nikdo nebude mít hlad nebo potřebovat něco a každý dá a dostane něco. Ruka ruku myje. (Musab)

 

Spatismus bude jeden z nejpohodlnějších směrů. Ve spatismu všechno spí – lidé, zvířata i věci. Se spatismem se lidé cítí moc uvolněně. Kéž by lidé považovali odpočinek za spatismus. (Iveta)

 

Fotbalismus. Jak vypadá fotbalismus? Lidé, kteří věří ve fotbalismus, nemůžou žít bez fotbalu. V Číně tito lidé žijou tíže kvůli časovému rozdílu. Názor fotbalistu je to, že něco špatného se stalo, to nevadí. Máme ještě fotbal!! Díky fotbalismu svět bude v míru. (Mirek)

Vtipismus. Co je vtipismus? Chová se vtipně. Dělá si legraci z vtipismu. Často se cítíte trapně. Ale vzhlede, k vtipismu nemůžeme být smutní. Máte zájem o vtipismus? Jestli jste mi nerozuměli, můžeme si povídat o vtipismu a budete se zabývat vtipismem. (Sai)

Krásnismus. Rozhodla jsem se namalovat obraz v krásnismu. Díky krásnismu všechno vypadá radostně a hezky. Na mém obrazu je slunce, které se usmívá jako dítě. Krásnismus pomohl lidem zlepšit vztah k životu (Olga)

 

Cochcismus. Vymyslel jsme cochcismus, v cochcismu můžu vymyslet, co chci. Nemůžu žít bez cochcismu, s cochcismem můžu pořád psát různé divné příběhy. Ještě nikdo kromě mě nikdy neviděl cochcismus. Dávám přednost cochcismu před všemi „-ismy“. (Ilya)

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *