Den jazykové samostatnosti očima studentů

20161101_113229

 napsala Hanka z Číny:

  1. října jsme šli na procházku s učitelkou Janou. Nejdřív jsme se prošli kolem Albertova, přitom jsme hledali informaci o Albertově. Potom jsme šli nahoru na Bastion a prohlédnuli jsme si Prahu. Pak jsme se dostali do zahrady, která se jmenuje Ztracená. Během výletu jsme se museli zeptat nějakého člověka, který pracoval v lékárně, na nějaký lék. Taky jsme zjistili, že autobus č. 148 jezdí dokola. Nakonec jsme se sešli a učitelkou v restauraci.

 

Legenda o tom, jak vzniklo jméno Ztracenka, napsala Kaori z Japonska:

Jeden muž se procházel večer v parku. Neviděl na centrum a hrad, protože tam stálo mnoho stromů. Cítil se sám. Ve skutečnosti ho vyhodil šéf a z práce a pak ho vyhodila jeho přítelkyně z bytu. Už neměl peníze. Byl zoufalý… Další den ho nikdo nenašel. A proto se tam říká Ztracenka.

 

Legenda o Ztracence, Igor II/2

Bylo to dávno. Na tomhle místě, kde je teď zahrada Ztracenka, nebylo ještě nic. Jednou tam měl procházku starý král a potkal tam jednu krásnou dívku. Zamiloval se do ní a vzal si ji. Ten starý král byl velmi zlobivý a měl boje se svými sousedy. Také miloval lov a velké hostiny, a proto zapomněl na svou mladou ženu a ta z toho měla smutek.

Tenkrát král začal bojovat se sousedy a jeho mladá žena zůstala doma. Šla na procházku a přišla na místo, kde potkala svého manžela plakala tam a hořekovala. Uviděl to mladý zemědělec, který tam pracoval a usmál se na ní. Zamilovala se do něj za jeho krásný úsměv a on se do ní také zamiloval.

Když se starý král vrátil domů, nenašel tam svou ženu. Přišel na to místo, kde ji dřív potkal a zaplakal. Pochopil, že ztratil svou manželku, zatímco bojoval a hodoval. Nařídil udělat na tom místě velkou a krásnou zahradu a nazval ji Ztracenka, protože tam ztratil svou poslední lásku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *